Når man har vært sammen en stund, og det ikke holder å stirre hverandre dypt inn i øynene i timesvis lenger, finner man seg noen ganger i en situasjon hvor man tenker «shit, hva skal vi gjøre nå?». Alle de bra filmene på Netflix er sett, dere har faste seter på kinoen, og hos alle restaurantene i fem mils rekkevidde kan dere bestille «det vanlige». Det er liksom på tide å finne på noe nytt for en gangs skyld. Heldigvis mangler det ikke på ting å gjøre, selv om det ikke alltid dukker opp som lyn fra klar himmel, når idétørken er som verst. Jeg har selv googlet «ting å finne på med typen», så hvis du leser dette innlegget, har du kanskje gjort det samme. Noen av punktene har vi til gode å prøve selv, så kan vi ta våre egne råd til etterfølge.

Her er 10 ting du kan gjøre med kjæresten i helga.

1. Kjør gokart
Litt konkurranse i forholdet er bare bra for å holde stemninga oppe. Fart og spenning desto bedre. Google Maps viser deg veien til nærmeste gokart-bane, og så er det bare å sette av sted. For to personer koster det rundt kr 300 for et hit med adrenalinkick, med andre ord kan du fint droppe kinoen til fordel for litt svidd gummi, uten at det går på økonomisk bekostning. Hvorfor ikke dra med et vennepar og se hvilket par som er det beste?

FullSizeRender

2. Matlagingskurs
Her må dere nok investere noen ekstra kroner, men på en annen side er det jo en investering. Fredagstaco er digg, men noen ganger er det fint med variasjon. Ikke bare er det dødsromantisk å hakke løk side om side, men du får jo faktisk spise maten etterpå også. Også kan dere jo imponere venner og familie med et gastronomisk middagsselskap!

3. Roadtrip
Søk opp et rart stedsnavn på Google Maps, og sett dere inn i bilen og kjør. Hvem vet hva dere kan finne på veien? Det er utrolig mye spennende som dukker opp, bare du ser forbi stuevinduet. Kjøp et skrapelodd på hver bensinstasjon på veien, gi hverandre en utfordring hver gang en gul bil kjører forbi (eller slå hverandre, det er moro med litt vold) eller ta vare på en gjenstand dere finner på hvert stoppested.

4. Dagstur til London
Face it, vi digger alle London. Det er ikke alle som har råd eller tid til å dra på lange, romantiske ferier, men noen ganger skal det ikke mer til enn å stikke en tånegl utenfor landet. Du trenger ikke å ha spart opp et lass med penger for å nyte en dag i storbyen. Planlegg noen dager i forveien, og tilbring en herlig dag (eller helg, om dere har råd til hotell) sammen i byen. Om en av dere/begge aldri har vært der før, kan det være spennende å få med seg alle turistattraksjonene i ekspressfart. Eller hva med å vandre i parken, kjenne på den lokale atmosfæren, stikke på en engelsk pub, spise English breakfast og stikke nesa innom butikker som ikke finnes i hjemlandet. En ting er sikkert, det er umulig å kjede seg.

london15. Dobbeldate
Alle par som ser på seg selv som seriøse, har et vennepar eller fler. Det er bare sånn det fungerer. Skrap sammen et vennepar (eller finn dere et så fort som fanken), og få de til å bestemme hvor dere skal. Da slipper dere å havne på de vanlige stedene, og hvis det er sykt kjipt der, så er det ikke deres skyld. Kanskje er dere så heldige å bli bedt på middag? Noen ganger kan det faktisk være ganske så OK å henge med andre folk.

6. Puss opp et rom
Om dere bor sammen, eller ikke, er det alltid en god idé å gjøre noen forandringer en gang i blant. Kanskje soverommet hadde sett bedre ut i en annen farge, eller kjøkkenet trenger en make over? Bytt ut det gamle interiøret med noe nytt. Det er alltid gøy å gjøre noe sammen, og å skape noe fint sammen må jo gi kjærestepoeng. Og jeg er av den oppfatning at om man har det fint rundt seg, så har man det bedre selv også.interiør

7. Barnevakt
Tidens dårligste forslag? Da har du ikke skaffet deg en kul nok krets av kids. Selv om de slipper ut forferdelig mye rare lyder, væsker og avfall når de er små, så kan de faktisk være ganske så underholdende når de er litt større. Og de har iallefall fantasien i behold, noe som kan bli ganske så morsomt. Også sier de jo så mye rart da, det er kult. Voksne sier som regel bare det de mener de burde si, men unger er ganske så fanden-i-voldske. Og hvem vet, kanskje dere finner ut av om dere er klare for neste steg?

8. Teltur
Vi har alle godt av litt frisk luft, så pakk sammen sekken, sleng teltet over skuldrene, og sett i gang bortover nærmeste skogssti. Så framt det er varmt nok da. Det er uendelig deilig å komme vekk fra menneskene, telefonene, mailene, stresset, jaget og maset en gang i blandt. Ja, kanskje det aller viktigste: Skru av telefonen. Nyt samværet med din kjære foran bålet, lag digg grillmat, hør på skumle lyder fra natten og del sovepose når det er tid for å sove. Rrrrrrromantisk!

tumblr_mfe6a3hetF1qb5t88o1_r1_500

9. Hyttetur
Dere kjenner helt sikkert noen med ei hytte (eller er så heldig å ha en selv). Hvis ikke, finner det haugevis av folk som leier ut på finn.no, din en overkommelig pris. Enten dere tar med venner, eller drar alene, er det alltid gøy på hyttetur. Alltid. Dra fram et brettspill, slå et slag kort, lag god mat, holdt rundt hverandre foran peisen, gå på ski, drikk kakao, kjør akebrett, snøbad, det er ikke grenser for hva man faktisk kan finne på på hyttetur. Med en gang hjernen får tilgang på litt frisk luft, så kommer det plutselig på hundre ting som et fett å gjøre.

10. Hjemmespa
Å finne på noe, betyr ikke nødvendigvis at dere må forlate hjemmets fire vegger. Sett på behagelig musikk, skap stemning med stearinlys, og gi hverandre deilig massasje. Dere har sikkert stressende hverdager begge to (hvem har ikke det?), og det er lite som er mer avslappende enn å få knadd kroppen fra topp til tå. Også er det er pluss at det faktisk er kjæresten din som gjør det, og ikke en klåfingra, svett, eldre kar i Tyrkia, som tenker mer på sin egen nytelse enn din. Avslutt med å tilbringe en time i badekaret (om du har), og drikk et glass med deilig vin.

large

God helg!

Bilder: Privat, Tumlr, Pinterest og Weheartit