Hei folkens.
Er du en nybegynner i bloggverdenen, eller har en liten blogger i magen? Da er det fem gyldne fotoregler som må følges. Den beste måten å bli en ekte blogger på, er å kontinuerlig sørge for at følgende bilder finnes på bloggen til enhver tid:

Blomsterbildet
Alle elsker blomster, og det frisker opp bloggen så vel som hjemmet. Uansett hva innlegget handler om, så passer det å legge ved gjerne 3-4 bilder av friske blomster. Er du lei deg? Blomster. Er du glad? Blomster. Har du en kontroversiell mening? Blomster. Ser du, det finnes ikke et eneste tema å skrive om, som du ikke kan legge ved et blomsterbilde til.

Image hosting by imagehost.nordei.de

Bilde av motebladet
Alle bloggere hopper i taket av glede hver gang yndlingsmagasinet kommer ut i butikkene. Ikke fordi vi elsker å lese det, men fordi det gjør seg utmerket på bilder. Bilder med coveret til et motemagasin er perfekt til et hverdagsinnlegg, hvor du forteller alt du har gjort gjennom dagen. Du kan ikke bare ha bilde av magasinet, men du må også putte inn tilfeldige ting, slik at bilder blir mer spennende. Alle elsker jo å se bloggernes mat, så her passer det kjempefint med en tallerken eller en skål med noe godt i.

Image hosting by imagehost.nordei.de

Deilig frokost
Som sagt er det maten leserne ofte er mest opptatt av. Spesielt frokost. Og spesielt supersunn frokost med bær og frukt i. Her kan du også slå to fluer i en smekk, ved å legge yndlingsmagasinet under skåla med deilig frokost, og vips, så er du en skikkelig superblogger.

frukt

Frokost på låret
Det finnes mange måter å ta bilde av sin deilige frokost på, men det er viktig at du innimellom legger frokostskåla oppå dine nakne lår, slik at leseren forstår at dette er kosestunden. Disse bildene passer best i helgene, da det er mest naturlig å gå uten bukse. Ta gjerne sol eller en runde med selvbruneren på forhånd, det gir en herlig kontrast til frokosten. Dersom du skal legge ut bildet på instagram, kan du også bruke et mørkere filter som på bildet under.

Skjermbilde 2015-03-16 kl. 13.18.10

Bilde av din egen blogg
Dette er viktig for å markedsføre sin egen blogg. Det er viktig å vise leseren aktivt hvordan bloggen din ser ut, slik at han/hun skal huske den og komme tilbake. Dette er også et typisk «jeg-er-en-seriøs-blogger»-bilde, og viser at du ser på bloggen din som en jobb. Her har du også muligheten til å kombinere med «bilde av motebladet» og «deilig frokost». Du kan også ta alle tre! Vinn-vinn-vinn, ka chiiiing!

IMG_5657

Bilde av diverse fine ting tatt ovenifra
Dette bildet kan du faktisk bruke nesten hver dag, og det er bare fantasien som setter grenser. Du kan faktisk kombinere alle de fire punktene over. Andre ting som er relevant å ha med i «diverse-fine-ting-tatt-ovenifra»-bildet er mobilen din, ei klokke, en leppestift, en liten veske, en spennende frukt og kanskje en liten interiørsak. Som sagt, her er det stort rom for kreativitet!

vaffel

Nå som du har lært deg bloggernes fem gyldne fotoregler, er det bare å sette i gang med bloggingen. Lykke til!