Er det et plagg mange er opptatt av, så er det den tidløse svarte skinnjakka. Mange har bare to og tre eksemplarer hengende i skapet, og det er ofte vanskelig å definere hva som er den «perfekte» skinnjakka. Mange er på jakt år etter år for å finne jakka som passer, og ofte er det trendene som avgjør hvilken som havner i garderoben.

Jeg har heldigvis aldri noe problem med å finne den perfekte skinnjakka. Den har nemlig hengt i skapet i årevis, og i min mammas skap før det. Det er noe med det å ha en jakke som har historie, fordi det er umulig å bli lei av den. Ja, det henger kanskje noen tråder ut hist og her, og det er hull i den ene lomma. Men i fjor fant jeg faktisk en 10-øring i nettopp den lomma, som har ligget der siden mammas ungdomsdager. Driiit lenge siden med andre ord, haha. Det som gjør favorittplagg til nettopp favoritter, er jo følelsen det gir og tre plagget over kroppen. Det er ikke trendene som kommer og går. Denne jakka har vært fast inventar i mange år, og det er fortsatt en del år til den faller fra hverandre. Da skal den oppbevares et pent sted, slik at eventuelle barnebarn kan misunne meg fordi de ikke levde på 2000-tallet og kunne bruke den perfekte skinnjakka! Jeg aner tittelen «årets bestemor» om femti år, haha.

skinnjakke

Hva er ditt favorittplagg?