Vi har vel alle kjent på den nagende følelsen. Muttern er online på facebook. Stort sett er det aldeles hyggelig, jeg er i alle fall sikret likes og fine kommentarer på profilbildene mine. Noen ganger er det en kilde til latterkuler i hverdagen. Andre ganger er det en for stor byrde for en 21-åring å takle. Unnskyld mamma, men nå skal jeg kritisere deg for facebook-bruken din. Det er særlig tre ting jeg gjerne vil ta opp med deg. Heldigvis er det en av dine arbeidsoppgaver som mamma å elske meg uansett.

12620454_10153808688710690_1715407389_o

1. Google it
Det er en ære å få være din personlige facebook-ekspert mamma, men jeg har stor tro på at du kan klare å finne ut av ting selv. For eksempel da du ringte meg her om dagen, og lurte på hvordan man søker opp hashtags. Eller da du lurte på om det var tillatt med spørsmålstegn i hashtagen. Eller da du ikke var helt sikker på om facebook var et medie, et media eller et medium. Dette er helt sikkert problemstillinger som setter en stopper for at hverdagen din skal gå videre, men google har svar på det meste altså. Eller så er det ikke helt ulovlig å prøve seg litt fram på egenhånd. Du er flink til det meste mamma, du klarer nok å finne ut av facebook også!

2. Grisete kommentarer
Denne er mer rettet mot visse mannlige personer på vennelisten din mamma. Jeg vil bare gjøre deg oppmerksom på at det er mulig å blokke disse personene. Det er en stor påkjenning for datteren din å lese om middelaldrene grisemenn som gjerne vil bytte plass med pepperkakemannen du har tatt bilde av i senga di. Jeg vet at du er sprek mamma, og jeg trenger ikke å lese kommentarer fra voksne menn om hvor «velskapt», og «fresk» du er. Det tror jeg ikke du trenger heller.

12633406_10153808688800690_1837169627_o copy3. Du trenger ikke å dele alt på veggen min
Denne tror jeg kanskje at jeg, som din personlige facebook-ekspert, skal ta på min egen kappe. Det virker nemlig som om du ikke har forstått at det går an å tagge navnet mitt under innlegg som du synes er morsomme. For eksempel kattevideoer. Eller kattebilder. Eller generelt ting du synes er veldig morsomt, og som du tror jeg også kan ha glede av å se. Jeg har stort sett glede av det altså mamma, jeg bare trenger ikke nødvendigvis å ha det klint over hele facebook-veggen min til enhver tid. Bare bruk slik en krøllalfa før navnet mitt i kommentarfeltene, så er hele problemet løst. Du får det nok skikkelig bra til hvis du prøver.

Til slutt vil jeg bare uttrykke min store misunnelse over at du på generell basis får flere likes og kommentarer på ting du legger ut enn meg.