OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her om dagen kom jeg over denne TED talken. Du har sikkert følt på det selv. Du sitter på den overfylte bussen, med en medpassasjers svette, hårete armhule som beføler ansiktet ditt. Du er ti minutter for sent ute til jobb, du har glemt å pusse tennene, og hele livet ditt er for øyeblikket et eneste stort rot. Det var IKKE slik denne dagen skulle gå. Men mens du står plantet oppe i dette rotet, får du plutselig verdens beste idé. Det kan være alt fra noe du vil skrive om, en løsning på et innredningsproblem, hva du skal kjøpe til muttern i bursdagsgave – hva som helst. Du trenger ikke nødvendigvis å stå på en overfylt buss, men vi har vel alle opplevd at de beste idéene kommer når vi har lagt oss, og ikke har mulighet til å skrive det ned?

Tim Harford står for denne geniale TED talken, og oppfordrer alle til å oppsøke litt rot i hverdagen. Vi kjenner jo alle til den følelsen at de beste idéene ikke dukker opp når vi prøver vårt beste for å presse de fram. Rekk opp hånda de som har oppdaget et nytt og spennende sted når de har gått seg bort, for eksempel. Kanskje skal det ikke mer til enn å ta en annen rute til skole/jobb. Hva med å prøve noe helt nytt, som yoga eller boksing? Så nå oppfordrer jeg dere, og meg selv, til å gå litt ut av den hverdagslige komfortsonen, og tørre å bryte vaner som kanskje står i veien for at kreativiteten blomstrer!